2019. február 24., vasárnap

Telt virágú rézvirág mag, 10 db / csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

A telt virágú rézvirág egyike a legegyszerűbben tartható egynyáriaknak. Virágai egész szezonban nyílnak, vonzzák a lepkéket és vágott virágként is helyt állnak. Arról nem beszélve, hogy minél több virágot vágunk le, annál több terem! Fény- és meleg igényes, amiből manapság a mi nyarainkon nincs hiány. Talaja legyen jó vízgazdálkodású. A tápoldatozást még több virággal hálálja meg. További virágzásra ösztönözhetjük bokrosodását segítve a főhajtás kicsípésével, illetve az elnyílt virágok eltávolításával.
A fagyok elmúltával helybe vethető. Rövid tenyészidejű egynyári, ezért alacsony hőmérsékleten már korán elkezd csírázni, majd június-júliusban virágozni kezd és augusztus vége körül el is pusztul.
Tetvek, atkák megtámadhatják. Leginkább környezetbarát módon szappanos vízzel moshatjuk le a kártevőket. A tetveket erősebb vízsugárral is leverhetjük. A növényről lemosott tetvek ugyanis már nem tudnak visszamászni a növényre. Az atkák nem szeretik a vizet, ezért a rendszeres öntözés gyéríti számukat. Nedves, hűvös időben a lisztharmat támadhatja meg. Szerencsére általában a szezon végén jelenhet meg leginkább. Az esti, éjszakai öntözést kerüljük, mert ez a gombafertőzések melegágya! A nappali öntözővíz a levelekről gyorsan elpárolog és kevés esélyt ad a gombák behatolásának. További lehetőség a fertőzés elkerülésére, ha szellősen ültetjük őket, hogy a levegő átjárhassa, ezzel is csökkentve a fertőződés veszélyét.
Postázás a mindenkori postai díjszabás szerint előre utalás után. Utánvéttel nem postázok.


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2019-02-16 19:04 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése