2022. december 9., péntek

Birsalmasajt tökmaggal, gasztroajándéknak is, 69 dkg, 2700 ft, kézműves - Jelenlegi ára: 2 700 Ft

Birsalmasajt tökmaggal, gasztroajándéknak is, 69 dkg, 2700 ft, kézműves
Régi idők ízei, illatai, családi emlékek, nagymamák jutnak róla eszünkbe.
A konyhaszekrény tetején illatozó birsalma, a vékonyra szeletelt birsalmasajt, almával, dióval, sajttal: letűnt korokat idéző, falatnyi élmény.
Szépen csomagolva gasztroajándéknak is kiválóan alkalmas. Ha megajándékozza vele idős ismerőseit, meghatódva mesélik majd el, milyen is volt, amikor utoljára ettek ilyet valamikor nagyon régen. A fiatalabb korosztály pedig még talán soha nem is kóstolta.
Csomagolható tortapapírra, celofánba, címkével, felirattal, szalaggal, zsineggel átkötve, papírdobozkákba is, a kívánt stílus szerint.
 
Vegyszermentes kertből, szép gyümölcsből készült, valódi citrommal, valódi Bourbon vaníliarúddal, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, kardamommal fűszerezve. Tartósítószert nem tartalmaz.
 
Bordó színű, ovális forma, nyers napraforgómaggal dúsítva és tetején is azzal díszítve.
Ehető magában, vékony szeletekre vágva, vajas kenyér, kifli tetejére, vagy csak úgy, mert finom. Tortatöltelékbe, müzlibe, karácsonyi püspökkenyérbe, diós vagy mákos bejgli töltelékébe, sült pulyka töltelékébe is nagyon jóízű. Szaloncukrot is lehet belőle készíteni, akár csokival is. Sajttal, almával, dióval különleges uzsonna.
 
Tárolását száraz, szellőző helyen, pl. papírdobozban, hosszabb távon a töltelék miatt fagyasztóban ajánlom.
A birsben található pektin serkenti a vérkeringést és segíti a szervezet méregtelenítését. Az antocián baktériumölő hatású. Különlegesen magas P-vitamin-tartalma gátolja az öregedési folyamatokat, és elősegíti a C-vitamin hatásának kifejtését. Kiváló A-,  B1-,  B2-,  B3-, C- és E-vitaminforrás. Gazdag ásványi anyagokban (réz,  vas,  kálium,  foszfor).
Szegeden személyesen is átvehető, máshová futárral vagy postán tudom küldeni.
Telefonálás és átvétel hétfőtől szombatig alkalmas.

Jelenlegi ára: 2 700 Ft
Az aukció vége: 2022-12-09 23:45 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése